Cultura Sant Hipòlit de Voltregà

Les Pors: Parlem-ne

El passat diumenge, 6 d’octubre al teatre de Sant Hipòlit de Voltregà, l’àrea d’educació de Sant Hipòlit de Voltregà va organitzar una activitat destacada en el marc del projecte “Les Pors: Parlem-ne”. Aquesta iniciativa va incloure una proposta d’escena fòrum presentada per Guillem Albà, i va reunir més de 80 persones de la comunitat per explorar les pors com a fenomen universal.

Guillem Albà va presentar una obra que va explorar les pors personals i col·lectives, utilitzant l’humor i la reflexió per connectar amb els assistents. L’obra va abordar temes com la vulnerabilitat, la inseguretat i la necessitat de trobar el suport dels altres en moments difícils.

Després de la proposta escènica, es va obrir un espai de debat amb l’artista, on els assistents van poder compartir les seves reflexions sobre les pors. El fòrum va posar èmfasi en com aquestes emocions es veuen influenciades pel context extern en què cada persona ha viscut.

  • Les pors derivades de conflictes bèl·lics i territoris ocupats.
  • Les desigualtats socials i les diferències d’oportunitats que afecten les experiències individuals de por.
  • La necessitat d’emigrar com a resposta a situacions de vulnerabilitat.

L’activitat va permetre als participants explorar les seves pors, tant a nivell individual com social. Es va fer evident que, independentment del context, tots els assistents comparteixen un sentiment comú: la por de sortir del seu entorn familiar i afrontar les incerteses del món. Aquesta experiència col·lectiva va fomentar la creació d’un espai de comprensió i suport mutu.

Gestionar les Pors: Reconèixer que les pors són una part natural de l’experiència humana i que compartir-les pot ajudar a alleugerir la seva càrrega.

Construir Comunitat: La solidaritat i el suport entre les persones són fonamentals per afrontar les pors que cada individu pot sentir, especialment en situacions de vulnerabilitat.