Cultura Sant Hipòlit de Voltregà

EXCURSIÓ GUIADA A LA MATERNITAT D’ELNA, ARGELERS I COTLLIURE

A càrrec de l’Assumpta Montellà autora del llibre Maternitat d’Elna

Excursió guiada a la Maternitat d’Elna, a les platges d’Argelers i Cotlliure, a càrrec de l’Assumpta Montellà, autora del llibre la Maternitat d’Elna.

L’edifici de la Maternitat d’Elna, ara convertit en un museu, és d’una bellesa austera emmarcat dins el paisatge d’Elna, amb el Canigó sempre present. Té una dimensió màgica, i les seves parets encara guarden el so del riure dels infants que van ser feliços en aquell casalot malgrat la guerra.

Ser-hi a dins, com si entréssim en el túnel del temps, és imprescindible per conèixer la figura d’Elisabeth Eidenbenz, la seva fundadora, i els valors humans de la seva trajectòria.

Després, és visita obligada anar a l a Platja d’Argelers , recordant els milers d’exiliats tancats rere les filferrades. Una lectura de les seves cartes, ens farà situar-nos dins l’hivern de l’any 1939. Fred, vent, sorra…i aquell crit d’Allez-Allez dels senegalesos… Tot gravat dins la memòria dels vençuts. Trepitjar la platja d’Argelers, es converteix en un homenatge a la seva memòria.

A 10 kms. escassos s’arriba fins a Cotlliure, on coneixerem la tomba del poeta Antonio Machado i explicarem l’exili dels defensors de la cultura.

EL DINAR CORRE A COMPTE DE CADASCÚ.

INSCRIU-TE AQUÍ!
No esperis més!

Dissabte 12 de novembre
7:30 a 19:30h
Sortida del bus: Sota la pista
Preu bus + entrada museu: 12€
35 places
Cultura

Venda on-line tancada