Cultura Sant Hipòlit de Voltregà

“La volta al món en 80 ties”, un recorregut teatral a través de dones que han fet història

“La volta al món en 80 ties”, un recorregut teatral a través de dones que han fet història

Arriba a la Sala Petita d’Osona de Sant Hipòlit de Voltregà l’espectacle La volta al món en 80 ties. Un monòleg que repassa la trajectòria i l’aportació essencial de 80 dones intrèpides, innovadores i irrepetibles però moltes vegades desconegudes i sovint silenciades al llarg de la història. Amb un text de creació pròpia i l’adaptació de temes musicals de diferents èpoques i estils, Georgina Llauradó i Joan Codina porten a escena aquesta personal, divulgativa, emocionant i divertida obra de teatre, a cavall entre el musical de petit format i el cabaret.

Des de la viatgera pionera Egèria (segle IV dC) fins a la premi Nobel Rigoberta Menchú; passant per Hatsepsut, la primera dona-faraó d’Egipte, o Hedy Lamarr, actriu de Hollywood i inventora, precursora de la teconologia WIFI i Bluetooth; per aquesta peça teatral hi passen 80 dones que han fet història: artistes, esportistes, científiques, polítiques,… I tot, acompanyat amb versions musicals de Cindy Lauper, Madonna o Beyoncé, peces de Clara Schumann o fins i tot de Paquita la del Barrio.

La volta al món en 80 ties és una obra coescrita per Joan Codina, que n’assumeix també la direcció, i per Georgina Llauradó, qui alhora la protagonitza. En escena, l’acompanya al piano Cristina Vallribera, qui interpreta les peces adaptades per Cristina Martínez, directora musical de l’espectacle. La proposta va guanyar el IV Premi Born de Residència Creativa d’Arts Escèniques que atorga el Cercle Artístic de Ciutadella (Menorca) i es va estrenar el 31 de gener de 2020 al Bravium Teatre de Reus.

Després de reestrenar-se a la Sala Atrium de Barcelona l’11 de març, va haver de suspendre funcions degut a l’arribada de la pandèmia. A l’estiu, va ser al Teatre Victòria de la mà del festival Cruïlla XXS i, finalment, va poder fer temporada a la Sala Atrium del 16 de desembre al 10 de gener passat.

La volta al món en 80 ties comença ara la seva gira per Catalunya i serà a la Sala Petita d’Osona el divendres, 5 de març, a les 20.00h.

Nota de premsa feta per Núria Bonet Icart